Vlaamse stoverij
Voor 4 personen
1 kg stoofvlees (niet te mager)
4 uien
een grote boterham (of peperkoek)
2 eetlepels mosterd
1 laurierblad
peterselie
1 takje tijm
1 blokje Knorr
33 cl bruine bier (Leffe, Chimay, Orval, Westmalle, St Idesbaldus enz ...)
boter
bloem
Bloem aan het vlees toevoegen
Uien in stukken snijden
In een grote pan, de boter laten smelten
Vlees en uien toevoegen en roeren tot de vlees bruin wordt
Dan de bier, laurierblad, thijm en peterselie (de kruiden met keukendraad binden zo zal het gemakkelijker voor te verwijderen op einde) en blokje Knorr toevoegen
Peper en zout
Brood of perperkoek met de mosterd besmeren en in de pan voegen.
Op zachte vuur gedurende zeker 3 uren laten koken
Met verse frieten serveren
Smakelijk !