Vlaamse stoverij

Publié le par Mamita

Vlaamse stoverij

Voor 4 personen

1 kg stoofvlees (niet te mager)

4 uien

een grote boterham (of peperkoek)

2 eetlepels mosterd

1 laurierblad

peterselie

1 takje tijm

1 blokje Knorr

33 cl bruine bier (Leffe, Chimay, Orval, Westmalle, St Idesbaldus enz ...)

boter

bloem

Bloem aan het vlees toevoegen

Uien in stukken snijden

In een grote pan, de boter laten smelten

Vlees en uien toevoegen en roeren tot de vlees bruin wordt

Dan de bier, laurierblad, thijm en peterselie (de kruiden met keukendraad binden zo zal het gemakkelijker voor te verwijderen op einde) en blokje Knorr toevoegen

Peper en zout

Brood of perperkoek met de mosterd besmeren en in de pan voegen.

Op zachte vuur gedurende zeker 3 uren laten koken

Met verse frieten serveren

Smakelijk !

Publié dans Recepten in het vlaams

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :